tag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post3902720615140110553..comments2024-03-26T10:32:26.257+01:00Comments on Moja słowiańska filozofia Ma philosophie slave: CZYTAJMY ETYKIETY NA PRODUKTACH ŻYWNOŚCIOWYCH!!!Mariola Birus http://www.blogger.com/profile/00632261388800540837noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-50724989536336992592021-07-25T19:54:20.429+02:002021-07-25T19:54:20.429+02:00Pracowałam w "biznesie mięsnym" a chora ...Pracowałam w "biznesie mięsnym" a chora to jest świadomość Polaków. Mariola Birus https://www.blogger.com/profile/00632261388800540837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-67887793408940260052019-09-29T18:06:25.839+02:002019-09-29T18:06:25.839+02:00Mariola B.B. nie wspomniała o chorobach układu krą...Mariola B.B. nie wspomniała o chorobach układu krążenia związanych ze spożywaniem tak naszprycowanego jadła. Nowotwory to mały pikuś!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-84253063589957336852017-08-10T19:46:04.632+02:002017-08-10T19:46:04.632+02:00Chore jest to co piszesz. Tu masz przynajmniej ety...Chore jest to co piszesz. Tu masz przynajmniej etykietę a zewsi myślisz ze lepsze mięso dostaniesz? Strzykawki? A wędliny jesz? Masakra jaki niski poziom bloga.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-73552708315543683492017-02-02T20:39:22.164+01:002017-02-02T20:39:22.164+01:001. Słuchaj no jak mówię ci że po słabej jakości mi...1. Słuchaj no jak mówię ci że po słabej jakości mięsie nie możesz się niczego spodziewać to ty mi tu wyjeżdzasz ze do mięsa na promocji używa się konserwantów - to logiczne<br />2. Mogę osobiście zrobić ci test na to ile azotynu sodu znajduje się w soli peklowej<br />3. Nie ma STATYSTYK na skład mięsa<br />4. Dzięki jakiej formalinie ? Xdd gdyby w mięsie był formaldehyd to by połowa populacji nam zeszła xd Jak dodawałaś formaldehyd w tym swoim "mięsnym biznesie" to lepiej nie oceniaj źle tego że ktoś doda szczypte azotynu sodu do mięskaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-53703157903202893022017-01-29T01:33:54.853+01:002017-01-29T01:33:54.853+01:00Otóż alkohol szkodzi☺ im tańszy - tym mniej filtra...Otóż alkohol szkodzi☺ im tańszy - tym mniej filtracji - im mniej filtracji - tym bardziej szkodliwy. Jeśli chodzi o zupkę chmielową, zwróć uwagę na kolor kropek pod puszką od piwa, szczególnie tych z promocji😉<br />Polecam wina i nalewki własnej roboty, czyli zrób to sam😉<br />Zaś jedzonko polecam że wsi, nawet jak świnka dostaje antybiotyki i jest karmiona "dziwactwami" to zawsze jest to lepszy wyrób niż te "pyszności" z marketów.<br />PozdrawiamMariola Birus https://www.blogger.com/profile/00632261388800540837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-40728906930671324692017-01-29T01:18:19.259+01:002017-01-29T01:18:19.259+01:00W "nieznacznych" ilościach tu, w nieznac...W "nieznacznych" ilościach tu, w nieznacznych tam - i ile pochłaniają tego gówna dziennie (jeśli byłoby tak jak piszesz - w nieznacznych )<br />Otóż Mądralo tak się składa, że pracowałam w tym mięsnym biznesie i doskonale wiem co jest dodawane do wędlin, czym szpilkowane jest mięso na promocję, czym szpilkowane mięso w dniach, ceny żywca idą w górę. Dzięki formalnie jesz piękne, świeże i mięciutkie mięsko😂 wolałabym robaczki zjeść😣niż takie wyroby.<br />Jakoś populacja ludków nie wyginęła przez rzekomy jad kiełbaskami, a od tej chemii w spożywcze ludzie padają chorują na raka MASOWO.<br />Następnym razem, jak zarzucasz Lamusie komuś brak mózgu, to podaj chociaż jakieś statystyki. <br />Mariola Birus https://www.blogger.com/profile/00632261388800540837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-12066706481743783242017-01-23T19:45:48.926+01:002017-01-23T19:45:48.926+01:00Powiedz mi tylko, czy byś wolał(a) zjeść kiełbase ...Powiedz mi tylko, czy byś wolał(a) zjeść kiełbase z azotynem sodu, który jest dodawany w ilosciach nieznacznych, czy właśnie się truć jadem kiełbasianym ? Uwierz mi że jak się kupuje produkty TANIE to nie powinno się mieć uwag co do ich jakości, nie podoba sie tani boczek - kup se drogi boczek. Tyle w temacie, chroń się przed odmóżdżeniem, pozdrawiam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-69855532155454735162017-01-20T19:12:27.982+01:002017-01-20T19:12:27.982+01:00No to w koncu zdrowe mamy jedzenie czy nie....bo j...No to w koncu zdrowe mamy jedzenie czy nie....bo juz nie wiem co robic, a najlepiej to tylko w plynie przyjmowac zupe chmielowa albo krupnik 40%Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-68976902852473868132017-01-16T01:43:10.394+01:002017-01-16T01:43:10.394+01:00Do marynat mięsnych bezsensem jest dodawanie oliwy...Do marynat mięsnych bezsensem jest dodawanie oliwy czy oleju, marynata ma wniknąć w mięso a tłuszcz jej na to za bardzo nie pozwala - to po pierwsze. Po drugie - preparat dymu wędzarniczego jest ekstraktem dymu, oczyszczonym z wszelkich rakotwórczych substancji, w które nadzwyczaj bogaty jest dym w zwykłej wędzarni - co jest zdrowsze odpowie sobie każdy sam. Po trzecie - mięso bez tych różnych konserwantów bardzo szybko staje się wylęgarnią jadu kiełbasianego, który niesłychanie sprawnie potrafi przefiknąć człeka na drugi świat, więc - nie zawsze taki diabeł straszny jak go malują.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-35809758121139278592016-05-14T07:48:23.200+02:002016-05-14T07:48:23.200+02:00Nie dyskutując z "jakością" tanich wędli...Nie dyskutując z "jakością" tanich wędlin w sklepach muszę zwrócić uwagę, że cudów nie ma. Dlaczego kiełbasa szanownego dziadka autorki mogła wisieć w komorze i tylko schła, a nie psuła się? Dlatego, że mięso na tę kiełbasę, szanowny dziadek zapeklował z użyciem saletry (azotan potasu), która potem pod wpływem enzymów przeszła w azotyn potasu i chroniła razem z solą (chlorek sodu) mięso przed zepsuciem. Saletra została uznana za rakotwórczą i zabroniona w produkcji przemysłowej.<br />Niestety cudów nie ma i jeżeli chce się mięso uczynić zdolnym do przetrwania jakiś czas bez psucia się, trzeba je jakoś zakonserwować, a ziołowe marynaty tego nie zrobią...<br />Galhttps://www.blogger.com/profile/02331094535185390411noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-43988155079096713492014-02-21T17:17:57.326+01:002014-02-21T17:17:57.326+01:00Zgadzam się z tym, co napisałaś.
Rozwiązałam probl...Zgadzam się z tym, co napisałaś.<br />Rozwiązałam problem konsumpcji takich świństw. Nie jem mięsa ani nabiału. Jestem wege :)<br /> Sadzę swoje warzywa, zioła, etc.<br />Pozdrawiam. Cinnamon Girlhttp://lilith666.bloog.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4863033655787917235.post-45754943049240809102013-10-01T17:50:39.434+02:002013-10-01T17:50:39.434+02:00Tak zgadza się! Człowiek nie jest w stanie nie zje...Tak zgadza się! Człowiek nie jest w stanie nie zjeść małej ilości skażonego chemią pożywienia bo jest w dzisiejszych czasach rządów mafijnych skażone już prawie wszystko!!! We wszystkim co spożywamy jest i tak taka ilość chemikaljów żeby zaburzyć prawidłowe funkcjonowanie organizmów ludzkich. Najbardziej odpowiedzialni za to są głowy państw narodów- to oni są największymi przestępcami bo oni tym kierują i to oni nas zabijają!!!Abcwhttps://www.blogger.com/profile/10175525182581019785noreply@blogger.com